One good thing about music is, when it hits you, you don’t feel pain.

– Bob Marley –

Mijn droom achterna

Na de universiteit heb ik de stoute schoenen aangedaan en ben ik Solozang gaan studeren. Dankzij bijzondere mensen op mijn weg tijdens het conservatoriumtijd heb ik kunnen groeien om mijn droom te leven. Tijdens mijn Master Solozang heb ik nog kunnen studeren in Wenen.

Jarenlange inspiratie

Na mijn conservatoriumperiode heb ik jarenlang – naast het moederschap van twee prachtige dochters – veel ervaring opgedaan in operaproducties van Opera Zuid en de Nederlandse Reisopera. Solorollen zong ik in de opera Dialogues de Carmelites van Poulenc ( Blanche) en The Medium van Menotti ( Monica). Als remplacant bij het Groot Omroepkoor, Bachkoor Holland en Consensus Vocalis heb ik al veel prachtige producties meegezongen.

Sopraan

Als concertzangeres heb ik in binnen- en buitenland veel gezongen. Vooral in het oratoriumrepertoire ben ik geïnspireerd door de samenwerking met dirigenten als Peter Eötvös, Reinhard Goebel, Reinbert de Leeuw en Lous Buskens. Op mijn oratoriumrepertoire staan werken van o.a. Graun, Bach, Mozart, Haydn, Mendelssohn, Rutter. Regelmatig zing ik ook met harmonie orkesten.

Mijn missie als vocal coach

Vrij zingen is voor mij lange tijd niet zo vanzelf gegaan. Ik had veel gedachten over zingen en benaderde het vanuit mijn hoofd. De docenten op conservatorium stelden de eisen en ik voldeed eraan. Wat ik niet wist, dat ik zong zonder mezelf te kennen en de gevoeligheden die ik had te erkennen. Ik leerde een ambacht zonder dat ik mezelf en mijn persoonlijke wensen meenam. Ik raakte in een zing burnout. Lastig, want het was en is mijn vak. Het werd een nieuw doel op zich om weer de zin in zingen te krijgen. De sleutel bleek te liggen in het kennen van mijn lichaam en het erkennen van mijn ziel. De bron van zingen werd voor mij het vrij laten spreken van je hart en daar ook liefdevol naar luisteren. Dan zingt je stem op zijn mooist en dan kom je tot je recht.

Op mijn weg naar de zangeres en de vocal coach die ik vandaag ben, heb ik veel mogen vallen en opstaan, mogen ontdekken en loslaten. Wat ik hiervan heb geleerd deel ik graag met anderen. Ik geef graag mijn kennis en ervaring door. Afgelopen jaren heb ik les gegeven aan de prachtige opleiding Muziektheater Klassiek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Deze opleiding is opgehouden te bestaan. Nu geef ik mijn vocale kennis graag door in mijn privé praktijk. Voor meer info check vocal coaching.

Vocal Coaching


Luister hier naar een fragment van Kathelijn van het album Simson van componist Stijn van der Loo

Meer over mij