One good thing about music is, when it hits you, you don’t feel pain.

– Bob Marley –

Mijn droom achterna

Na de universiteit heb ik de stoute schoenen aangedaan en ben ik Solozang gaan studeren aan het conservatorium. Dankzij bijzondere mensen op mijn weg tijdens het conservatoriumperiode heb ik kunnen groeien om mijn droom te leven. Maria Acda en Edward Hoepelman in het bijzonder. Tijdens mijn Master Solozang heb ik nog kunnen studeren in Wenen.

Jarenlange inspiratie

Na mijn conservatoriumperiode heb ik jarenlang naast het moederschap van twee prachtige dochters veel ervaring opgedaan in operaproducties van Opera Zuid, de Nederlandse Reisopera. Solorollen zong ik in de opera Dialogues de Carmelites van Poulenc ( Blanche) en The Medium van Menotti ( Monica). Als remplacant bij het Groot Omroepkoor, Bachkoor Holland en Consensus Vocalis heb ik al veel prachtige producties meegezongen.

Als concertzangeres heb ik in binnen- en buitenland veel gezongen. Vooral in het oratoriumrepertoire ben ik geïnspireerd door de samenwerking met dirigenten als Peter Eötvös, Reinhard Goebel, Reinbert de Leeuw en Lous Buskens. Op mijn oratoriumrepertoire staan werken van o.a. Graun, Bach, Mozart, Haydn, Mendelssohn, Rutter. Regelmatig zing ik ook met harmonie orkesten.

Samen met mezzo Daniella Buijck treden we op als Duo d’Anca met wisselende pianisten als Jan Gruijthuyzen, Frans van Tuijl, Ben Martin Weijand.

De kracht van muziek als taal

Vrij zingen alsof het vanzelf gaat, klinkt heel makkelijk maar het is voor mij weer een doel op zich geworden. Mijn muzikale hart vrij laten spreken, mensenharten roeren, zonder bezig te zijn met voldoen. Dat is voor mij de kracht van muziek in combinatie met de menselijke stem. De tekst die ik als zangeres mag vertolken geeft me de mogelijkheid om zelfs de diepste gevoelens in al haar schoonheid over het daglicht te brengen en te delen.

Op mijn weg naar de zangeres die ik vandaag ben, heb ik veel mogen vallen en opstaan, mogen ontdekken en loslaten. Wat ik hiervan heb geleerd deel ik graag met studenten. Ik geef graag mijn kennis door aan de talenten van nu. Ik geef les aan de prachtige opleiding Muziektheater Klassiek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ook heb ik een privé praktijk. Voor meer info check zangles.

zangles

Meer over mij