Without music, life would be a mistake.

– Fredrich Nietzsche –

Opleiding

Na het behalen van mijn titel ‘meester in de rechten’ ben ik in 2010 afgestudeerd voor mijn Master Solozang aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Mijn docenten tijdens en na mijn studie waren onder andere Frans Fiselier, Maria Acda en Paula de Wit. Op dit moment word ik gecoacht door Hanneke de Wit.

Ik volgde masterclasses van Margreet Honig, Nelly Miriciou, Barbara Hannigan en Roberta Alexander.

Ervaring

Ik zong rollen als Suzanne in ‘Les Saltimbanques’ (Gannes), Belinda en Second Witch in ‘Dido and Aeneas’ (Purcell), Monica in ‘The Medium’ (Menotti) in een regie van Jeroen Lopez Cardozo, Blanche in ‘Dialogues des Carmelites’ (Poulenc) onder regie van Marc Krone en Euridice in ‘Orfeo ed Euridice’ (Gluck).

Repertoire

Ik ben een veelgevraagd oratoriumzangeres. Op mijn repertoire staan werken van Vivaldi (Gloria, Magnificat en Beatus Vir), Händel (Dixit Dominus, Utrechter Te Deum), Bach (Johannes Passion, Matthäus Passion, Magnificat en verschillende cantates), Mozart (Requiem, Kronungsmesse, Vesperae Confessore KV 339), Mendelssohn (Psalm 42), Rossini (Petite Messe solennelle), Rutter (Magnificat) en Haydn (Die Schöpfung). Ik werkte hierbij solistisch met o.a. het Brabants orkest, Nationaal Jeugdorkest, Florigium Collegium en o.l.v. dirigenten als Reinhard Goebel, Reinbert de Leeuw, Florian Heyerick, Louis Buskens, Johan Rooze, Geert van den Dungen en Harold Lenselink. Ik werkte mee aan diverse tv en radio-opnames.

Naast mijn solo uitvoeringspraktijk, werk ik sinds 2008 regelmatig als freelancer bij het Groot Omroepkoor en ook bij Consensus Vocalis o.l.v. Klaas Stok. Met consensus Vocalis zing ik in april 2018 mee in de Productie Der Fliegende Holländer van Wagner bij de Nederlandse Reisopera.

Op dit moment ben als docent hoofdvak Zang en Zangtechniek aan de vooropleiding en de hoofdvakopleiding Klassiek Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Downloads

Voor programmaboekjes e.d. zijn zowel de biografie als mijn profielfoto beschikbaar. Deze zijn te downloaden door op onderstaande afbeeldingen te klikken. Met het downloaden gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden.