The only thing better than singing, is more singing.

– Ella Fitzgerald –

Vocal Coaching

Jezelf uiten doe je met je stem, met je hart, met heel je lijf. Zingen is daarin heel bijzonder.
De melodie en de harmonie van de muziek geven de woorden van een tekst een emotionele lading mee. Die vormt een nieuwe taal op zichzelf. Maar als je zelf de zanger bent, is het tegelijk soms ook ingewikkeld.

Zeker wanneer het soms lijkt dat het alleen om die hoge, lage, ingewikkelde noten gaat, die je lijkt te moeten veroveren met je stem. Als coach begeleid ik graag zangers in de ontwikkeling van hun stemtechniek en het vinden van de verbinding met zichzelf. Vanuit die verbinding wordt zingen en muziek maken soms makkelijker dan je dacht. De sleutel tot het zingen is de magie van je lijf leren kennen en durven inzetten.

Zingen doe je met je hele lijf

Een belangrijk aspect van zingen is bijvoorbeeld de adem. Je belangrijkste ademspier is daarbij je middenrif. En door middel van een netwerk van bindweefsel en spieren zijn er vele spieren mee verbonden ook die van je strottenhoofd en die van je mond en tong. Een optimaal werkend lichaam, klinkt door in je stem. Dus eigenlijk is de beste stemtechniek een goed functionerend lijf. Daarom zeggen ze ook weleens, zingen doe je met je hele lijf.

Tijdens de coachings luister ik naar je en voel ik met je mee. Ik begeleid je op een reis naar een vrije en optimaal functionerende stem die gehoord mag worden. Een liefdevolle, inspirerende en soms ook spannende reis levert dat op. Dit alles op basis van gedegen kennis van het instrument, jouw stem, het functioneren van je spieren en zenuwstelsel.

Lees ook mijn Blog over Vocal Coaching

Vocal Coach

Ik heb me direct vanaf mijn studie zowel op uitvoerend vlak als op docerend vlak ontwikkeld. Ik heb sinds enige jaren een particuliere zangschool LokaalZes met locaties in Tilburg en Oisterwijk. Samen met mijn collega’s bieden we zangonderwijs en coaching aan 120 leerlingen van jong tot oud en beginnend tot gevorderd.

Afgelopen jaren ben ik als docent hoofdvak Zang en Zangtechniek verbonden geweest aan de vooropleiding en de hoofdvakopleiding Klassiek Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Mijn ervaring als zangeres en docent, hebben me doen ontdekken dat zingen samen gaat met persoonlijke ontwikkeling. Ik zet mijn kennis van de stem en ervaring als zangeres in om op een holistische wijze mensen te helpen bij hun stemgebruik.
Mijn uitgangspunt is het lemniscaat: Wat vertelt jouw manier van zingen/stemgebruik jou, wat kun en wil jij daaraan toevoegen of veranderen en wat levert dat voor jouw zingen/stemgebruik op?
Ik begeleid je graag op de weg van het authentiek en onbegrensd zingen/stemgebruik.

Zangschool
LokaalZes

 

Voltstraat 34, 5021 SE Tilburg
+31 (0)6 5139 9832
info@lokaalzes.nl