The only thing better than singing, is more singing.

– Ella Fitzgerald –

Zangles

Zingen is heel bijzonder.
Je kunt uiting geven aan emoties waar je misschien zelf geen woorden voor had. De melodie en de harmonie van de muziek geven de woorden van een tekst een emotionele lading mee die een nieuwe taal op zichzelf vormt. Maar als je zelf de zanger bent, is het tegelijk soms ook ingewikkeld.

Zeker wanneer het soms lijkt dat het alleen om die hoge, lage, ingewikkelde noten gaat, die je lijkt te moeten veroveren met je stem. Als docent begeleid ik graag zangers in hun de ontwikkeling van hun zangtechniek ( het Ambacht) en het vinden van de juiste verbinding met – en richting voor zichzelf.

Waarom zing je eigenlijk?

Dat is de vraag waartoe een zanger zich op zijn of haar pad toe heeft te verhouden. Zeker ook wanneer de zanger er zijn of haar beroep van wil maken. Kun je trouw zijn en blijven aan waarom je eigenlijk zingt, terwijl je het ambacht van zingen leert. Want dat is het: Een Ambacht. Een liefdevolle, inspirerende en soms ook spannende reis levert dat op.

Docent

Ik heb me direct vanaf mijn studie zowel op uitvoerend vlak als op docerend vlak ontwikkeld. Ik heb sinds enige jaren een particuliere zangschool LokaalZes met locaties in Tilburg en Oisterwijk met 120 leerlingen van jong tot oud en beginnend tot gevorderd. Ook ben ik sinds 2009 als stemdocent bij Stichting Maestro, een opleidingsplek voor amateur dirigenten en amateurkoren werkzaam.

Op dit moment ben ik als docent hoofdvak Zang en Zangtechniek aan de vooropleiding en de hoofdvakopleiding Klassiek Muziektheater verbonden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Neem contact op als je denkt dat ik iets voor je kan betekenen.

Contactgegevens zangles

Zangschool
LokaalZes

 

Voltstraat 34, 5021 SE Tilburg
+31 (0)6 5139 9832
info@lokaalzes.nl